
تکنولوژی Wide Dynamic Range
امروزه صنعت دوربین ها و سیستم های حفاظتی به گونه ای پیشرفت کرده که می توان نسبت به نیاز ها و شرایط پیش رو انواع و اقسام تکنولوژی های روز را با هدف بهبود عملکرد و کارایی به مجموعه خود اضافه کنید .
“WDR” یکی از این تکنولوژی ها است که عملکردی نه چندان پیچیده اما کاربردی دارد .
در این مقاله به شرح نحوه کارکرد و فواید آن می پردازیم.
Wide Dynamic Range
که به اختصار WDR نوشته می شود تکنولوژی پر مصرفی برای افزایش کیفیت تصویر در شرایط نوری مختلف می باشد . در صنعت دوربین های مداربسته از دو نوع WDR استفاده می شود که به نوع اصلی آن True WDR گفته می شود و نوع دیگر آن DWDR می باشد که بصورت دیجیتالی و کاملا نرم افزاری عمل می کند. در این مطلب توضیحاتی در خصوص True WDR آورده شده است که در سطح image sensor عمل می شود و کیفیت تصویری بسیار بالایی را در محیطهای با شرایط نوری چالشی همچون درب ورودی و پنجره ها ارائه می دهد :

WDR
این تکنولوژی به دوربین امکان می دهد که در شرایطی که نور محیط تغییر می کند تصاویر کیفیت بالاتری داشته باشند . برای مثال هنگامی که شما دوربین را در ورودی یک ساختمان یا مجموعه قرار می دهید و افراد از محیط پر نور به داخل مجموعه بروند و یا برعکس ، چهره افراد در دوربین به بالاترین کیفیت ممکن نمایش داده شود . در حالی که در یک دوربین معمولی چهره افراد در این شرایط بصورت تیره و نا واضح نشان داده می شود و برای مناطق پر رفت و آمد و مناطقی که نیاز به شناسایی چهره افراد دارند ، مشکلی امنیتی به حساب می آید .
WDRدر واقع بر چند عامل وضوح تصویر ، روشنایی ، کنتراست رنگی و جبران نور در مناطق تاریک ، اثر دارد . WDR را می توان در انواع دوربین های IP و آنالوگ یافت . واحد اندازه گیری آن دسی بل (db) است به طوری که هرقدر این مقدار بالاتر باشد عملکرد بهتری در شرایط نا مناسب نوری دارد . در واقع نام دیگر این تکنولوژی True WDR می باشد که در دوربینهای Padmax مقدار آن 120db می باشد.
تکنولوژی True WDR
تکنولوژی True WDR که گاهی به نام Sensor WDR شناخته می شود ، امروزه طرفدارهای زیادی را به خود جلب کرده است.
عملکرد آن به این شکل است که دوربین در زمان های مختلف شب و روز، از تصویر صحنه هایی را ذخیره کرده و با تطبیق این تصاویر با هم ، به بهبود کیفیت در مناطق تاریک کمک می کند .
این تکنولوژی معمولاً با توجه به شرایط نوری در سه سطح کم ، متوسط و زیاد تنظیم می شود . برای انتخاب سطح مناسب لازم است که به دقت، کالیبراسیون WDR را انجام داد . چرا که تنظیم اشتباه آن می تواند در کیفیت تصویر دریافتی تاثیر منفی بگذارد . برای مثال اگر روی سطح کم در شرایط نامناسب قرار گیرد ، تصویر شفاف و روشن نخواهد بود و از طرفی دیگر تنظیم آن روی سطح زیاد ممکن است نقاطی از تصویر را بیش از اندازه شفاف کند پس باید در تنظیم میزان True WDR دقت زیادی به خرج داد .
طبیعتاً دوربین هایی که به هر یک از تکنولوژی های WDR مجهز باشد نسبت به دوربین های معمولی قیمت بالاتری دارد چرا که این تکنولوژی نیاز به برد و قطعات پیشرفته تر و قوی تری دارد اما این دوربین ها به دلیل استفاده ی زیاد و کاربردیشان به شدت ارزش خرید بالایی دارند .
در شکل زیر مراحل تشکیل یک فریم در فناوری WDR آورده شده است بطوریکه کیفیت نهایی تصویر نقاط روشن و نقاط تاریک تصویر بدرستی متعادل شده اند.


بدون دیدگاه