قابلیت BLC در دوربین مداربسته یا (back light compensation) به معنای “جبرانساز نور پس زمینه” است. قابلیت BLC در دوربین مدار بسته یک مکانیزم دیجیتال و ساده برای بهبود تصویر در شرایط خاص نوری است. برای آشنایی بیشتر با قابلیت BLC و تفاوت آن با WDR و HLC ادامه مطلب را دنبال کنید.

blc چیست؟

BLC  چه کاربردی دارد؟

زمانی که اختلاف سطح نور در یک محیط زیاد است دوربین نمی تواند دو سطح نوری متفاوت را به صورت همزمان نشان دهد. مثلا در یک اتاق تاریک با پنجره ای پر نور وقتی دوربین را به سمت پنجره قرار می گیرید، داخل کاملا تاریک و سیاه نمایش داده می شود. برای رفع این مشکل می توان بازه داینامیک دوربین را افزایش داد، اما فراموش نکنید این کار پر هزینه است. برای رفع این مشکل از یک روش بسیار ساده تر استفاده می شود.

مکانیزم BLC نور بیرونی محیط را در نظر نمی گیرد و دیافراگم را برای دیدن محیط تاریک بازتر می کند. با این کار البته محیط پرنور کاملا اشباع می شود (به صورت کاملا سفید در می آید). اما تصویر در محیط تاریک به مراتب بهتر می شود.

با استفاده از این روش ساده بدون نیاز به افزایش بازه داینامیک، مشکل تفاوت سطح نور حل می شود. قابلیت BLC در دوربین مداربسته برای استفاده در شرایطی کاربرد دارد که محیط بیرونی برای شما اهمیتی نداشته باشد و فقط بخواهید محیط تاریک داخلی را تصویربرداری کنید. در صورتی که بخواهید هر دو محیط را با کیفیت خوب داشته باشید باید از مکانیزم WDR استفاده کنید.

تفاوت BLC با HLC چیست؟

قابلیت HLC و قابلیت BLC در دوربین مداربسته هر دو به منظور جبران نور زیاد در تصاویر استفاده می شوند. اما قابلیت HLC به منظور پوشاندن نقاط بسیار نورانی مثل چراغ ماشین استفاده می شود، در حالیکه BLC به منظور جبران نور پس زمینه استفاده می شود تا مثلا جسمی که جلوی در قرار دارد و به دلیل نور زیاد، سیاه دیده می شود با BLC قابل مشاهده گردد.

تفاوت بین BLC و WDR چیست؟

قابیت WDR در دوربین مداربسته همانند BLC باعث جبران نور پس زمینه می شود اما دو تفاوت عمده دارد:

  • WDR نسبت به BLC قدرت بیشتری دارد.
  • WDR سخت افزاری است، در حالیکه قابلیت BLC و HLC هر دو نرم افزاری هستند.

در نتیجه تصاویری که دارای مکانیزم WDR هستند واضحتر و شفاف ترند. اما از آنجایی که WDR یک قابلیت سخت افزاری است، دوربین مداربسته ای که دارای قابلیت WDR دارد؛ گرانتر می باشند.

 

مقالات زیر می توانند برای شما مفید باشند:

تکنولوژی 3DNR

استاندارد IP در دوربین مدار بسته چیست؟

تثبیت کننده تصویر الکترونیکی (EIS)

ICR دوربین مداربسته چیست؟

تکنولوژی WizMind در دوربین های پادمکس

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *