دوربین های مداربسته قادر هستند در هر شرایطی از روز و شب، چه در نور زیاد و چه در نور کم، تصاویری با کیفیت و رزولوشن مناسب را ارائه دهند. اما برای این کار نیاز به ابزارهای دارند تا بتوانند در شرایط نامساعد نیز نواقص و ایرادات تصاویر را برطرف سازند. بنابراین، کیفیت تصاویر در شرایط نور کم، به طور قابل توجهی با استفاده از فیلتر های مخصوص تعبیه شده در دوربین های مدار بسته بهبود پیدا می کند تا تصاویر مناسبی ارائه شود.

همانطور که می دانیم، ارائه و ذخیره تصاویر در شب ها و زمانی هایی که تردد افراد کاهش می یابد، بسیار مهم تر از زمان های دیگر است و اگر به اخبار حوادث مراجعه کنیم، متوجه خواهیم شد که بیشتر جرم و جنایت و نا امنی ها در این شرایط رخ می دهد، بنابراین می توان گفت دوربین هایی که قابلیت ارائه تصاویر با کیفیت بالا در شب ها  و تاریکی را دارند بیشتر مورد توجه کاربران قرار می گیرند. یکی از اجزای مهم که عملیات ارائه تصاویر سیاه و سفید را در شب ها را انجام می دهد ICR است که عملکرد آن را در این مقاله شرح خواهیم داد.

ICR چیست؟

ICR چیست؟

فیلتر ICR دوربین مداربسته، یا به اصطلاح IR-Cut filter Removable در واقع یک شاتر مکانیکی است که معمولا از یک موتور کوچک، فیلتر های حساس به نور مادون قرمز و پنل های شیشه ای تشکیل شده است. با مقایسه تصاویر موجود در دوربین های مداربسته دید در شب، در هنگام وجود و عدم وجود فیلتر  ICR، شاهد تفاوت چشمگیری در کیفیت تصاویر خواهیم بود.

برخلاف چشم انسان که تنها در نور مرئی توانایی دید اجسام را دارد، سنسورهای سیلیکونی موجود در دوربین مداربسته وجود دارد که نسبت به طیف نور مرئی و همچنین طیف های نزدیک به نور مادون قرمز نیز حساس است که این حساسیت سبب می گردد که سنسور دریافت تصویر حتی در نورهای ضعیف که چشم انسان به سختی توانایی دید دارد را تشخیص دهد و تصاویری با کیفیت و مناسبی را ارائه دهد.

حساسیت نسبت به طیف نور مادون قرمز در طول شب برای ارائه تصاویر با کیفیت امری ضروری است  اما وجود آن طول روز، سبب کاهش کیفیت تصاویر و بهم ریختگی رنگ ها و ایجاد نویز در آن ها می شود. بنابراین، دوربین نیازمند فیلتری برای جلوگیری از رسیدن نور مادون قرمز به سنسور در طول روز می باشند که این فیلتر ما بین سنسور و لنز دوربین قرار می گیرد و در شب و یا در شرایط کم نور، جهت شکل گیری تصاویر با کیفیت و رسیدن نور مادون قرمز به سنسور کنار می رود.

این فیلتر، ICR دوربین مداربسته نامیده می شود. فوتوسل با تشخیص نور کم محیط، با استفاده از سایر قطعات الکترونیکی و ICR دوربین مداربسته، تصاویر سیاه و سفید ارائه می شود و تا زمانی که فیلتر کنار رود، دوربین شروع به ارسال تصاویر به صورت سیاه و سفید می کند.

تفاوت-تصویر-دوربین-مدار-بسته-با-و-بدون-ICR

وجود فیلترهای ICR دوربین مداربسته در هر مکان و کاربردی حائز اهمیت است چرا که اغلب دوربین ها در مکانی نصب می شوند که در ساعاتی در معرض نور کم و یا تاریکی قرار می گیرند. ICR دوربین مداربسته در دوربین های کنترل ترافیک، دوربین های نظارتی معمولی و موجود در سطح شهر و … به منظور ارائه تصاویر با کیفیت در طول روز و شب بهره می برند. اگر این فیلتر به درستی عمل نکند، شاهد اختلالاتی در امر نظارت تصاویر در شب خواهیم بود.

مقالات زیر می توانند برای شما مفید باشند:
تکنولوژیهای Low-Light دوربینهای PADMAX

Iris دوربین مداربسته چیست؟

تشخیص حرکت پیشرفته

تثبیت کننده تصویر الکترونیکی (EIS)

قابلیت فشرده سازی H.265

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *